Grillstegt helleflyndersteak |
Hovedret |
4 personer |
INGREDIENSER: 1000 g helleflyndersteak med skind 100 g. rødløg 2 spsk olivenolie 1 spks. citronskal 2 spks. citronsaft 1 fed hvidløg 0,5 tsk. salt
TILBEHØR: Nye kartofler og årstidens grøn
FREMGANGSMÅDE: Kartoflerne skæres i 2 cm. stykker. Læg kartofler og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog. Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 15 minutter, eller til de er næsten møre. Bland olivenolie, finthakket rødløg, citronsaft, reven citronskal, salt og evt. presset hvidløg i en stor skål. Tilsæt kartofler og rør det godt sammen. Serveres varm, eller stilles i køleskabet til senere servering. Helleflyndersteaksne grilles på grillpande eller grill 5-7 minutter på hver side, krydres med salt og peber. |