Rødspætter, fyldte |
Hovedret |
4 personer |
4 store førspætter (á ca. 400 g) Fyld: Endvidere: Arbejdstid: 20 minutter Sådan gør du: 1. Bed fiskehandleren flå rødspætterne, eller gør det selv. Tør fisken godt. Læg et snit langs rygraden på den mørke side. Brug en skarp kniv og løsn fileterne så tæt på skroget som muligt, næste ud til sidebenene. Sæt ovnen på 225 grader. Fyld: 3. Kom torskefarsen i en skål og rør den lind, men ikke for løs, med fløden. Vend den hakkede kørvel i. 4. Fyld farsen i rødspættelommerne. Smør et eller to ovnfaste fade med smør, og anbring de fyldte fisk heri. De må ikke ligge over hinanden. Drys med rasp og fordel smørklatter over. 5. Sæt fadene midt i ovnen, til overfladen er gylden og fisken fast. Dryp smørret over fisken et par gange under stegningen. Server straks og gerne i fadet. Tips Gratinering: |