Rødspætter, fyldte

Hovedret

4 personer

4 store førspætter (á ca. 400 g)

Fyld:
2 chalotteløg eller 1 lille almindeligt løg
250 g torskefilet
½ tsk salt
hvid peber
1 lille æggehvide
ca. 1 dl fløde
3 spsk. hakket kørvel

Endvidere:
3 spsk rasp
35 g smør

Arbejdstid: 20 minutter
Ovntid: ca. ½ time
Ovnfast(e) fad(e)

Sådan gør du:

1. Bed fiskehandleren flå rødspætterne, eller gør det selv. Tør fisken godt. Læg et snit langs rygraden på den mørke side. Brug en skarp kniv og løsn fileterne så tæt på skroget som muligt, næste ud til sidebenene. Sæt ovnen på 225 grader.

Fyld:
2. Pil løgene. Hak dem eller riv dem fint. Gå torskekødet efter for småben. Blend det sammen med salt, peber og æggehvide. Eller kør fiskekødet gennem kødmaskinen og rør det med æggehvide og krydderier.

3. Kom torskefarsen i en skål og rør den lind, men ikke for løs, med fløden. Vend den hakkede kørvel i.

4. Fyld farsen i rødspættelommerne. Smør et eller to ovnfaste fade med smør, og anbring de fyldte fisk heri. De må ikke ligge over hinanden. Drys med rasp og fordel smørklatter over.

5. Sæt fadene midt i ovnen, til overfladen er gylden og fisken fast. Dryp smørret over fisken et par gange under stegningen. Server straks og gerne i fadet.

Tips
Sej, kuller eller laks kan erstatte torskefileten.

Gratinering:
Drys fisken med et par spsk reven ost blandet med raspen. Server fisken med pillekartofler og kørveldrys og/eller fx tomatsalat eller forårsløg, kogte.
Fyldet kan lægges imellem 2 rødspættefileter og steges som ovenfor eller vendes i rasp og steges på panden ca. 10 min. på hver side.