Kogte hummerhaler

Hovedret

4 personer

1 kg friske jomfruhummerehaler

Kogelage:
3/4 spsk. groft salt pr. L. vand
1 bundt frisk dild (eller tilsvarende mængde tørret dild)

Tilbehør:
Mayonnaise, Cremefraichedressing m. dild eller Aioli kan anbefales.

Ristet franskbrød

Arbejdstid: Ca.20 minutter

 

Sådan gør du:

1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand. Bland rigelig lage i en stor gryde og kog den igennem et par minutter.

2. Læg jomfruhummernehalerne i den spilkogende lage. Når vandet spilkoger igen, så lad det koge ca 30 sekunder, pil en hummerhale og smag på den. Er den nem at pille og fast i kødet er de færdige.

3. Hæl hele grydens indhold ud i vasken og lad dem afkøle ca. 10 min.

4. Hummerhalerne (med skal) er nu klar til servering.

Jomfruhummer i hvidvin og fløde:
Pil hummerkødet ud af halerne og svits det kort i smør. Tilsæt tør hvidvin og lad det koge nogle minutter uden låg. Tilsæt fløde of lidt basilikum. Smag til med salt og peber og lad det koge yderligere et par minutter. Server straks, gerne med flütes til.
Kolde, kogte jomfruhummere kan fryses.
Holdbarhed: ca. 3 måneder.

Scroll to Top