Grillstegt helleflyndersteak

Hovedret

4 personer

INGREDIENSER:

1000 g helleflyndersteak med skind

100 g. rødløg

2 spsk olivenolie

1 spks. citronskal 

2 spks. citronsaft

1 fed hvidløg

0,5 tsk. salt

 

TILBEHØR:

Nye kartofler og årstidens grøn

 

FREMGANGSMÅDE:

Kartoflerne skæres i 2 cm. stykker.

Læg kartofler og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog. Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 15 minutter, eller til de er næsten møre.

Bland olivenolie, finthakket rødløg, citronsaft, reven citronskal, salt og evt. presset hvidløg i en stor skål. Tilsæt kartofler og rør det godt sammen.

Serveres varm, eller stilles i køleskabet til senere servering.

Helleflyndersteaksne grilles på grillpande eller grill 5-7 minutter på hver side, krydres med salt og peber.