Tunfiskebøf, provencalsk

Hovedret

4 personer
Det skal du bruge:

ca. 600 g frisk tunfiskefilet
2 spsk mel
salt
peber
2 spsk olie
2 løg
6 tomater
2 dl tør hvidvin

Krydderurtebuket:
1 kvist timian
1 laurbærblad
2 stilke persille

Evdvidere:
friskhakket esdragon
eller persille

Arbejdstid: 20 minutter
Stegetid: ca. 15 minuter                        

Sådan gør du:

1. Skyl og tør fiskestykket og skær det i fire skiver.
Bland mel, salt og    peber og vend fiskeskiverne heri.
Pil løgene og skær dem i tynde ringe. Skold og flå tomaterne,
fjern kerner og stilkefæste og del dem et par gange.
Bind den   krydderurtebuket af timian,  laurbær og persille.

2. Varm olien på en pande og brun “bøfferne” kort på begge sider.
Tag dem op og steg løgskiverne klare. Tilsæt tomatkødet, lad det
snurre et par minutter og hæld hvidvinen ved. Lad saucen koge
lidt ind,  så alkoholen fordamper og smagen  koncentreres.
Læg  fiskestykkerne tilbage sammen med krydderurtebuketten.

3.  Lad fisken stege 5 minutter på hver side. Tag krydderurtebuketten
op og smag saucen til med salt og peber. Drys friskhakket esdragon
eller persille over og server, gerne direkte fra panden, eller i
et opvarmet, halvdybt fad.

Tips:
Spis Ris, løse eller Kartofler, kogte til. Fisken kan også steges i et helt stykke, beregn da stegetiden til ca. ½ time med 5 minutters tildækket hviletid. Flåede tomater fra dåse kan bruges.