Det skal du bruge:
3/4 kg torksefileter
salt
Tomatsauce:
½ kg modne tomater
1 løg
20 g smør
2 spsk. koncentreret tomatpure
2 dl fløde
2 spsk. finklippet dild
salt og peber
Smør til fadet
Pynt:
dild
Arbejdstid: 30 min.
Skal trække, torskefileterne: 30 min.
Ovntid: ca. 25 min. i ovnfast fad.
Sådan gør du:
Drys torskefileterne med salt og lad dem trække ½ time
Skyl fisken i koldt vand og tør den. Læg den i et smørsmurt ovnfast fad. Sæt ovnen på 225 grader.
Tomatsauce:
Skold og flå tomaterne. Del dem, fjern kernerne og hak tomatkødet.
Pil og hak løget. Svits det hakkede løg gyldent i smørret.
Tilsæt tomatkødet, tomatpureen og fløden. Lad saucen koge godt igennem og smag til med salt og peber.
Vend den klippede dild i saucen og hæld den over fisken. Sæt fadet i ovnen ca. 25 minutter.
Tag fadet ud og pynt med fintklippet dild.
Tips: Server flûtes til