1 kg stegetorsk 6-7 jævne tomater (evt.dåse) ½ fennikel 6-8 chalotteløg eller 3-4 alm. løg 1 kvist timian eller ½ bdt. persille evt. 1 fed hvidløg 1 dl halvtør hvidvin eller vand, eller halvt af hver salt peber hvid 25 g smør Arbejdstid: 20 min ovntid: 30-35 min. i ovnfast fad Sådan gør du: - Sæt ovnen på 200 grader. Skyl fisken ren for eventuelt blod. Skær den fri for luftblære og skrab den fri for den sorte hinde, begge dele ses ofte i en hel stegetorsk. Klip finnerne af. Tør fisken.
- Smør et ovnfast fad godt med smør. Anbring fisken midt i fadet.
- Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske. Skær dem i både. Dåsetomater skal bare dryppe af og deles en gang.
- Befri fenniklen for eventuelle tørre blade og skær toppen af. Del den fra top til bund, og skær den halve fennikel i strimler. Svits fennikelstrimlerne i lidt smør på panden. Pil løgene, lettest hvis de overhældes med kogende vand først og står lidt. Almindelige løg skal deles i kvarte.
- Fordel tomater, fennikel og løg omkring torsken. Krydr med timianblade eller persillekviste, evt. presset hvidløg, salt og peber og hæld hvidvinen/vandet ved. Fordel de 25 g smør i klatter øverst.
- Dæk fadet med låg eller alufolie og sæt fisken i ovnen 30-35 min. Tag fisken ud og lad den hvile mindst 5 min. uden for ovnen. Fisken mørner videre under hviletiden. Server direkte fra fadet.
Tips: Drys eventuelt med persille, anden krydderurt kan også bruges. |